NyitólapCrowley TarotAsztrológiaNumerológiaSzámokNévdiagramElemzésA Tao numerológiája

1

"Mindnyájan apró bogarak vagyunk, de azt hiszem én szentjánosbogár vagyok" (Churchill)

Bolygója a Nap.

Ego, vezetés, önbizalom, cselekvőképesség.

Az 1-es képviseli a nemzést, a teremtést, vezetést. Vezetési hajlama fejlett igazságérzettel, és felelőségérzettel párosul. Vezetőként, vagy egyedül érdemes dolgoznia, nem szereti ha mások mondják meg mit hogyan csináljon. Teremtőerő, új kezdet, eredeti elképzelések jellemzik. Eleven lendületes, de türelmetlen lehet. Szüksége van a visszajelzésre, dicséretre, elismerésre. Ezeket természetesnek veszi "jár neki". Társaságkedvelő, vendégszerető, önérzetes, jellemes, bőkezű. Szexualitása kielégíthetetlen, csapodár lehet.

Könnyen esik túlzásokba, hamar lelkesedik anélkül, hogy megbizonyosodna a megalapozottságáról. Mindent teljes erőbedobással csinál, ezért a csalódások is jobban érintik. Erős érvényesülési vágya ellenszenvessé teheti. Nagyobb léptékekben gondolkodik, ezért gyakran nem értik meg.

Érdemes asztrológiailag megnézni a nap állását, ez mutathatja hogy menyire harmónikusan vagy diszharmónikusan tudja megélni az 1 jelképezte minőséget.

Az 1-es hiánya a névben az egoval kapcsolatos problémákra utal. Ez megjelenhet a tulzott egoban, és mártíromságban.

Sok 1-es a névben azt jelenti hogy birtokában van az erőforrásoknak, de nem szavatolja hogy sikeresen ki is használja őket.