NyitólapAsztrológiaNumerológiaCrowley TarotNagy ArkánumUdvari lapokBotokKelyhekKardokKorongok

BEVEZETÉS

Hogy "működik" a Tarot?

Mindenki döntse el maga. Én úgy gondolom ez egy párbeszéd önmagunk bölcsebbik felével. Nevezhetjük ezt Önvalónak, felettes énnek, tudatalattinak, angyaloknak, Istennek, cimkézhetjük bárhogy.

Melyik kártyát válasszuk?

Rengeteg kártya van, és persze mindegyik "jó" és mindegyik működik. Nézzük meg őket, és válasszuk amelyik szimpatikus. Számomra a Crowley féle, Lady Frieda Harris által rajzolt Tarot volt kezdetektől a legvonzóbb. A kártyák szépek, és szimbólumokban (egyiptomi, kelta, kabbala, asztrológia, alkímia.) nagyon gazdagok.

Hogyan húzzunk?

Megfelelő nyugodt körülményeket biztosítsunk magunkban, és körülöttünk is. Szokták ajánlani hogy gyújtsunk gyertyát, füstölőt, esetleg imádkozzunk, készítsünk kis oltárt magunknak. Tedd amire igényed van. Én nem csinálok ilyesmit, igyekszem békés nyugodt lelkiállapotban lenni, és végiggondolom a témát, kérdést amire húzni akarok. A kártyát megkeverem, legyezőszerűen szétterítem, és bal kézzel (az intuitiv oldalunk) kihúzom a kirakási módnak megfelelő számú kártyát. Eközben már nem gondolok a kérdésre.

A jelenleg kész lapok: Kardok 6, és Kardok 8